Kurz GPS "Otevírám zmrzlinárnu"

Kurz GPS

Termín je obsazen!
Kurz GPS pro začátečníky pod vedením italského mistra Gabriele Scarponi. Kurz se koná 8. 4. 2025 a je ZDARMA.

0 Kč bez DPH
CESK, Brno
Jednodenní

8.4.2025

Pro více informací nás kontaktujte na pazourkova@cesk.cz

Otevírám zmrzlinárnu – první krok k úspěchu

Toužíte po vlastní zmrzlinárně, ale nevíte, kde začít? Tento kurz je právě pro vás! Provedeme vás světem řemeslné zmrzliny – od základních principů výroby až po správnou volbu technologie. Zjistíte, jaký je rozdíl mezi smetanovou a ovocnou zmrzlinou, jaké metody výroby existují a která je pro váš podnik ideální.

Pod vedením zkušeného italského lektora Gabriele Scarponiho se seznámíte s profesionálním vybavením a společně vyrobíme mléčnou zmrzlinu fior di latte. Kurz probíhá v rámci Gelato Professional School (GPS), která vám poskytne cenné znalosti v oblasti výroby zmrzliny.

Nečeká vás jen teorie, ale i praktické ukázky a možnost ochutnat výsledky. Připojte se k nám a vykročte správným směrem na cestě k úspěšné zmrzlinárně!

Program:

Přivítání účastníků a úvod do programu

Co je to zmrzlina?

- Definice zmrzliny, její složení a výrobní proces

- Rozdíl mezi smetanovou a ovocnou zmrzlinou

Výrobní cyklus a metodiky

- Srovnání různých způsobů výroby zmrzliny

- Klíčové faktory ovlivňující kvalitu

Volba správné technologie pro váš provoz

- Jaké vybavení se hodí pro různé typy výroben

- Metody výroby:

Pasterizátor + výrobník zmrzliny

Kombinovaný stroj

Metoda GX (fresh zmrzlina)

Točená zmrzlina

Životní cyklus a kvalita zmrzliny

- Jak zajistit dlouhodobou stabilitu a čerstvost

- Cyklus práce ve zmrzlinárně

Laboratoř: Práce s profesionálním vybavením

- Seznámení se stroji pro výrobu pravé italské řemeslné zmrzliny

Praktická část: Výroba mléčné zmrzliny & ochutnávka

- Příprava klasické příchutě fior di latte

Diskuze & zpětná vazba 

- Prostor pro dotazy a sdílení dojmů

 

Gabriele Scarponi

Gabriele Scarponi

Nejlepší zmrzlinář roku 2022 a vítěz 1. ročníku soutěže Coppa Italia Associazione Italiana Gelatieri (Italský pohár nezávislé Asociace italských zmrzlinářů).

Již od dětství byl fascinován světem zmrzliny, ke kterému přičichl v rodinném podniku. Tato vášeň ho dovedla k profesi technologa a specialisty na vyvážení struktury a chutí zmrzliny. Dnes provozuje tři zmrzlinárny v Ligurii a má více než dvacet let zkušeností, které získal nejen v Itálii, ale i v zahraničí.

Jako odborník na výrobu zmrzliny, konzultant pro začínající zmrzlináře a demonstrátor surovin a strojů stále s nadšením předává své know-how a vášeň pro pravou italskou řemeslnou tradici.

 

Podrobnosti o kurzu

Místo konání: CESK, Jarní 44i, 614 00, Brno – Maloměřice

Termín: od 9:00 do 16:00

Školitel: Gabriele Scarponi

Cena: ZDARMA

Kapacita omezena!

Český překlad zajištěn.

 

Objednávka a případné storno

Po odeslání přihlašovacího formuláře se Vám ozveme co nejdříve. Prosíme o uhrazení faktury nejpozději 5 dnů před zahájením kurzu. 

Stornování účasti na kurzu je možné pouze emailem na pazourkova@cesk.cz nejpozději 2 dny před zahájením kurzu. V případě, že se kurzu nezúčastníte nebo se nestihnete včas odhlásit, je částka za kurz nevratná.

Během celého kurzu se pořizuje fotodokumentace pro potřeby pořadatelů, partnerů a organizátorů. Upozorňujeme na skutečnost, že přihlášením na kurz automaticky poskytují účastníci souhlas s použitím pořízené fotodokumentace.

Těšíme se na Vás

Pro více informací nás kontaktujte na pazourkova@cesk.cz

 

Pro více informací nás kontaktujte na pazourkova@cesk.cz